OVER ONS

ERAH is een sportmerk, met een volledige focus op sport bh’s. Wij willen sporten voor alle vrouwen mogelijk maken, ongeacht je maat. Gedreven door onze ambitie en enthousiasme, zijn we in 2021 begonnen met de zoektocht naar de perfecte sport bh.

"We want to support women feeling confident and powerfull within their own body"

HOW IT STARTED

Founder Tabitha Cornelisse wilde na ruim 14 jaar ervaring als fashion (concept) designer graag een product op de markt brengen dat er niet alleen maar mooi uitziet, maar ook daadwerkelijk een functie heeft én een probleem oplost.

Deze zoektocht bracht haar bij de activewear, waar ze er al snel achterkwam dat er veel ‘fit’ problemen bestaan bij sport bh’s. Na verschillende gesprekken en onderzoeken bleek dit een enorm probleem te zijn bij veel vrouwen. Hoog tijd dus voor een oplossing.

WAAR WIJ VOOR STAAN

Hoewel wij een sportmerk zijn, doen wij het toch net even iets anders. Niet alleen omdat wij een volledige focus op sport bh’s hebben, maar ook vanwege het volgende. Vanaf dag 1 staat het woord ‘support’ centraal voor ons en dit leidt als een rode draad door het merk heen. Als merk willen wij ‘support’ uitdragen op 4 verschillende vlakken: BODY, PEOPLE, EARTH en MIND.

BODY (DE SPORT BH)

Het is een feit dat het nog steeds een ‘mission impossible’ lijkt te zijn om de juiste maat sport bh mét de juiste ondersteuning te vinden. Terwijl dit echt een must is. Behalve comfort biedt een goede sportbh ook bescherming. Een sport bh is berekend op transpiratie, het ademt en rekt mee. Daarnaast vangt het zeker 74% van de beweging op. Door het gebruik van stevige materialen en bredere banden bewegen de borsten met je lichaam mee en wordt de kans op pijnklachten en beschadiging verminderd. Helaas sluiten veel sport bh’s toch nog niet juist op het lichaam aan. Waarom? Simpelweg omdat ons lichaam geen standaard maten heeft. Iedereen is uniek en ieder lichaam is uniek. Dat vinden wij juist iets om trots op te zijn en dit willen wij dan ook graag omarmen. Voor ons genoeg redenen om de sport bh een focus product te maken en ervoor te zorgen dat de sport bh aansluit op jouw lichaam en niet andersom!

PEOPLE (COMMUNITY)

Support zit voor ons in meer dan alleen in een sport bh. Verbinding tussen mensen geeft een bijzondere connectie, het geeft je het gevoel dat je erbij hoort. Loyaliteit en het supporten van elkaar staat daarom bij ons hoog in het vaandel. Een community waarin we elkaar kunnen ondersteunen is daarom ook onze missie voor dit merk. Dit begon bij ons al in een vroeg stadium. Wij hebben er bewust voor gekozen om het merk samen met onze supporters op te bouwen. Zo zijn de eerste 100 sport bh’s verkocht via een crowdfunding campagne. Wat was dit geweldig om te zien! Binnen 40 dagen hebben verschillende vrouwen door heel Nederland de ERAH sport bh gekocht, zonder het product in real life te kunnen zien en waarvan ze wisten dat ze nog even moeten wachten op de productie om het te kunnen ontvangen. De support en het vertrouwen dat zij ons hebben gegeven, liet zien dat support van beide kanten kan ontstaan.

EARTH (DUURZAAMHEID)

Tabitha’s jarenlange ervaring in de mode-industrie heeft ook laten zien wat voor effect deze industrie op onze mooie aardbol heeft. Hoewel veel modebedrijven hier zich steeds meer voor inzetten, blijft het nog steeds lastig om de uiteindelijke klant te laten inzien dat verandering echt nodig is. Daar willen wij aan bijdragen. Dat begint door gebruik te maken van duurzame materialen voor onze sport bh’s en het minimaliseren van overgebleven voorraad. En daar willen we het niet bij laten. Ons streven is om onze community hierin meer te betrekken, zodat wij ook als community ons steentje bij kunnen dragen.

MIND (SUPPORT)

Als geen ander weten wij dat sport voor een geluksgevoel kan zorgen en dat het je krachtig en zelfverzekerd kan laten voelen. Daarnaast zorgt sporten ook voor verbinding. Niets is leuker en gezelliger om samen te kunnen sporten. Niet alleen met mensen die je al kent, maar ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. De ERAH sport bh heeft als doel om iedereen een passende sport bh te bieden - welke maat je ook draagt - om jou te ondersteunen tijdens je workout. Elke vrouw moet de mogelijkheid krijgen om te kunnen overwinnen!

DE OPSTART

Er zijn talloze manieren om een merk op te starten. Wij hebben ervoor gekozen om dit samen met anderen te doen. De beste input en feedback komt namelijk van onze supporters, zij weten als geen ander wat het product nodig heeft om jou de perfecte ondersteuning te kunnen bieden.

CROWDFUNDING

Door middel van een crowdfunding campagne wilden wij eerst zeker weten dat er genoeg vraag zou zijn naar onze sport bh. Via deze crowdfunding konden geïnteresseerden de sport bh vooruit bestellen en dus al kopen nog voordat wij met de productie gestart waren. Binnen 40 dagen hadden we al ruim 400 aanmeldingen! Het is ongelofelijk om te zien hoeveel vrouwen op onze sport bh zaten te wachten. Het vertrouwen om als klant al in zo’n vroeg stadium in te stappen, gaf ons de moed en motivatie om dit idee door te zetten.

PRODUCTIE

Dankzij deze support zijn wij van start gegaan met de productie, wat overigens niet altijd even smooth verloopt. Het vinden van de juiste leverancier die het product precies zo kon maken zoals wij in gedachten hadden, was niet altijd even makkelijk. Geloof ons, we hebben echt heel veel leveranciers gezien en gesproken en zelfs diverse prototypes laten maken. Uiteindelijk bracht dit ons wel bij de juiste leverancier, die ons doel begrijpt en hier graag aan wil bijdragen.

Ze begrijpen precies waar wij voor staan en willen samenwerken om ons merk te laten groeien.

HET TEAM

Hoewel het idee bij founder Tabitha was begonnen, sloten al vrij snel andere enthousiaste power babes zich aan bij ERAH. Zij begrijpen als geen ander het handschrift van het merk, wat onze missie is en wilden zich daar ook graag voor inzetten. Dat wij het inmiddels al tot hier hebben weten te schoppen is dus echt teamwork. Iets wat wij steeds vaker roepen wanneer we weer een moment to celebrate hebben: ‘teamwork makes the dreamwork!’.

Contact us

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.