Duurzaamheid

Voor ERAH Active draait het om support. Het creëren van een juist ondersteunend product voor zowel jou, als voor onze mooie aardbol. Alles wat we doen, doen we met de meeste liefde voor ‘support’. Vanaf de start van dit bedrijf hebben wij ons ingespannen om als merk en als bedrijf duurzaam te zijn en dit is dan ook officieel geïntegreerd in onze bedrijfsdoelstellingen. Hoewel niet alles in een keer lukt, zijn we zeker actief bezig met het implementeren van duurzaamheid op verschillende vlakken.

Wat we op dit moment doen

Materialen

Wij hebben bewust besloten om met stofleverancier Carvico te werken, zij zijn een van de grootste milieuvriendelijke stoffenleveranciers. Zij werken volgens de criteria met het respect voor het milieu. Carvico werkt met hoogwaardige gerecyclede stoffen gemaakt van ECONYL -garen, een 100% geregenereerd nylongaren dat is afgeleid van pre- en post-industrieel afval. Denk dan aan: afgedankte visnetten, textielresten en industrieel plastic, die het einde van hun levensduur hebben bereikt. Carvico ondersteund hiermee het ‘Healthy Seas’ initiatief, die de wateren van onze planeet zuiveren van vervuiling. Dus in plaats van dat dit afval op de stortplaats wordt gestort, wordt het teruggewonnen in gerecycled nylon en verwerkt in onze gerecyclede stoffen. Dit premium ingrediënt voor de productie van de stoffen zorgt voor het hoogwaardig weefsel, wat dezelfde prestaties garandeert als die gemaakt van standaard polyamide. Daarom kunnen wij onze producten ontwerpen volgens het perfecte ontwerp wat jullie de juiste ondersteuning kan bieden, zonder dat er van ons wordt gevraagd om compromissen te sluiten bij het ontwikkelen van ons product. Daarnaast zijn de stoffen voorzien van nationale als internationale certificaten, onder andere

  • OEKO-tex
  • OEKO-tex - recycled
  • GRS

Verantwoord produceren

Bij ERAH Active dragen wij veel zorg voor onze kleding en community. Dezelfde liefde en aandacht stoppen we ook in de manier waarop we onze kleding produceren. Verantwoorde kleding begint bij de materialen, maar ook bij de mensen en producenten die het kledingstuk maken en afwerken. Dit proces waarbij expertise en vakmanschap samenkomen bestaat uit verschillende stappen, de supply chain. Loyaliteit en vertrouwen staat bij ons hoog in het vaandel, daarom zijn wij ook erg nauwkeurig met het selecteren van de mensen en bedrijven waar wij mee samenwerken. We werken uitsluitend met fabrikanten die een strikt milieubeleid naleven en goede arbeidsomstandigheden garanderen. Wij staan met hen aan het begin van een wat hopelijk mooie en langdurige samenwerking mag zijn. Zij zijn namelijk van fundamenteel belang voor het creëren van het unieke en consistente handschrift van ERAH.

Duurzame verpakking

Onze verpakkingen zijn 100% duurzaam, gemaakt van gerecyclede en recyclebare materialen. De verpakking is ook zo gemaakt dat het hersluitbaar is en opnieuw gebruikt kan worden, bij bijvoorbeeld het retourneren van het pakket.